Groene asperges met zalm
Per persoon: ongeveer 150 gram zalm, 150 gram groene asperges, 75 gram champignons en 50 gram rucola. Voor de saus: halve theelepel mierikswortelsaus of 25 gram verse geraspte mierikswortel, flinke schep kwark of yoghurt, theelepel citroensap en paar kappertjes.

De zalm op de huis bakken op een redelijk hoog vuur in één drup olijfolie. Het vet onder de huid smelt en daarin bakt de zalm lekker verder. De zalm omdraaien als alleen dikke, middenstuk nog niet verkleurd is (en nog niet gaar). Een flinke moot heeft dan nog ongeveer twee minuten nodig (het vuur kan uit zodra de zalm is omgekeerd).

Champignons in dunnen plakjes met een halve theelepel olie bakken. Als ze bijna bruin zijn de in stukjes gesneden stelen van de groene asperges meebakken. De kopjes pas toevoegen als alles bruin is. Vuur uit en rucola toevoegen.

Kappertjes in stukjes snijden en mengen met mierikswortelsaus, citroensap en kwark.

De zalm heeft de meeste tijd nodig. 10 tot 15 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis. Zorg dat de champignons gelijk met de zalm de pan in gaan, dan heb genoeg tijd om de asperges te snijden en saus te maken. Als je niet lijnt, kun je er pasta bij eten.

En nu maar hopen dat Dukan dit allemaal goed vindt….