Zingende eieren

Dukan volgen is vooral heel veel eiwit eten. En eiwitten zijn meestal lekker verpakt. Bijvoorbeeld in een eitje!

Volgens Dukan zit er wel wat vet in het eigeel (voedsel voor het kuiken to be), maar toch mogen eieren zo’n beetje onbeperkt genuttigd worden. En het fijne is dat je ei op veel verschillende manieren klaar kan maken. Bijvoorbeeld rauw, opkloppen met niets. Dan proef je dat een ei van zichzelf al zoet is. Of iets door het ei kloppen. Cognac en room. Een drankje waar menig grootouder 90 op is geworden. Jammer die ingrediënten staan niet op de lijst. Of het ei opkloppen met yoghurt. Hmm. Niet echt een bijzondere aanrader.

Doe mij dan maar een zacht gekookt eitje. Altijd spannend of het op tijd uit het hete water wordt gevist. Er zijn hele sites gevuld met aanwijzingen voor het perfecte ei. Moet het in koud of warm water? Bij koud water stolt het eiwit langzamer en is de kans op een hele schaal groter. Maar wanneer is het precies klaar? Bij kokend water kun je precies klokken hoelang het ei kookt en heb je meer kans dat het ook werkelijk het ideale zachte eitje is, en niet een snot ei of een betonballetje. Maar waarom zou je boven op de pan blijven staan? Er bestaan speciale eierwekkers in de vorm van een ei. Die van ons zingt een melodietje als het ei klaar is. Als het ei zachtgekookt is, speelt het : ‘In Holland staat een huis’. Een middel hard ei klinkt als: ‘Twee emmertjes water halen’, en voor een hard gekookt klinkt: Het Wilhelmus. Echt een Burense aanrader!

20130607-175556.jpg

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s