Vongole met knoflook en zonder pasta

Nu met vongole, kokkels of gewoon schelpjes!

Margo Vonk's Blog

Heerlijk verpakte eiwitten vind je in schelpjes. Makkelijk, want snel klaar. En schelpjes passen overal bij. Bijvoorbeeld. bij gebakken spinazie en een roomsausje met sjalotjes. Helaas staat room niet op het lijstje van de 100 ingrediënten van Dukan.

In Spanje weten ze goed raad met alles wat uit de zee komt. Bijvoorbeeld dit Spaanse gerecht vrij vertaald door Joof. Dukan vindt alles goed, behalve de pasta. Als je bang bent dat de maaltijd niet genoeg vult, kun je gewoon twee flinke scheppen kwark op je bord scheppen. Ook kwark is lekker met knoflook en kruiden. Niet mengen, want dat is echt zonde van de tere smaak van de vongole.

Per persoon een teentje knoflook klein snijden en heel zachtjes laten sudderen in ruim olijfolie. Zorg dat de knoflook niet donker kleurt. De knoflook is goed gaar als hij zacht en zoet is. Als het zover is, mag de vlam vol…

View original post 145 woorden meer

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s