Wolven in de stad

Niet te geloven hoeveel aandacht een wolf krijgt in Nederland. Blijkbaar zijn wolven echt intrigerend. Inmiddels is aangetoond dat het aangereden dier voor 98% zeker een wolf is. Echt een opmerking van een onderzoeker. Is het nog mogelijk dat het dier voor 2 % gewoon een hond is? Een wolfshond in dit geval? Naturalis onderzoekt samen met Duitsland of de wolf familie is van een van de Duitse roedels. Voor een wolf is de afstand geen probleem.

De vraag is alleen wat het dier in Nederland zoekt. Ruimte? Hebben we dat in Nederland? Dit is waarschijnlijk wel de reden waarom de natuurbeschermingsorganisaties zo trots zijn. De wolf heeft onze ecologische hoofdstructuur gevonden!

De meeste discussie vindt plaats in de stad: ‘Heeft de wolf wel een toekomst in Nederland?’ De natuurbeschermers roepen dat ‘men voor gevaar niet hoeft te vrezen, wolven zijn van nature schuwe dieren en laten zich niet snel aan mensen zien. Ook in Duitsland, waar ongeveer 20 roedels leven, zijn voor zover bekend geen incidenten met het dier gemeld.’ Ik ben heel benieuwd of dat werkelijk zo is. Wat zijn incidenten? Een schapenboer is niet blij als zijn lammeren worden weggehaald. Valt dat ook onder een incident?

In de stad zal de wolf zal zich niet zo snel laten zien. Op het platteland valt genoeg te halen. Maar eerlijk gezegd, denk ik dat we meer moeten vrezen voor het leven van de wolven dan het leven van de mogelijke prooien. Er wacht de wolf een ‘heet’ welkom.

Ik ben in iederval niet bang van de boze wolf en dat durf ik wel te zingen met Pater Moeskroen.

En helemaal nu ik steeds onaantrekkelijker wordt als prooi. Eindelijk lichter. Ondanks de ‘doe maar een halfje’ twee glazen wijn op De Kortenhof. Morgen meer.

Advertenties

Een gedachte over “Wolven in de stad

  1. De wolvin in Nederland blijkt wel een echte wolvin te zijn, maar niet in Nederland te wonen. Komkommertijd grapje. Aangereden in Duitsland of elders en in de Nederlandse polder gedropt. Het doel is bereikt. Heel Nederland is in een kramp geschoten!

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s