Het wordt wel een beetje saai, maar er is nog veel meer rijk aan eiwit. Vandaag de vogels van Dukan. Het is een Fransman dus schrik niet!

Kip (ja, ja, die stond ook op nummer 13 van de lijst), piepkuiken, kippenlever (wel vet), parelhoen, struisvogel, duif, kwartel, kalkoen (samen met kip ook al op 13).

Voor de gemiddelde Hollander wordt de lijst van 100 steeds korter. Duif zie ik nooit bij de slager, en als ik hem zou zien, zou ik denken dat ie per ongeluk binnengevlogen was. Er is meer van dit gevogelte dat ik in ieder geval nooit eet. Misschien in het jachtseizoen in een restaurant. Gelukkig staat er wel kip op de lijst. Daar weet iedereen wel raadt mee. Maar denk dan eerder aan dijtjes dan borst als je gaat barbecueën. Is wel wat vetter, maar een deel van het vet smelt op het vuur. Het is echt veel lekkerder.

De producten van al dat gevogelte staan ook op de lijst. Nummer 65: kippeneieren, 66: kwarteleieren. Het aantal eieren is onbeperkt. Dus een struisvogelei of eendenei is ook geen probleem. Als je eraan kan komen!

En dat alles wegspoelen met water in een feestelijk glas. Dan gaat afvallen sneller.
Maar een glaasje wit past er wel bij!

20130715-175042.jpg