Vlaamse slag

Vorige week beschreef ik de nogal ruime interpretatie van meneer Bachbloesem ten aanzien van de combinatie Dukan en alcohol. Al scrollend door zijn adviezen las ik hoe hij schreef over broodbeleg in de eerste fase. Broodbeleg? Maar dan toch zonder brood? Dit keer klopte zijn verhaal wel. Dukan heeft van alles verzonnen om het de lijner makkelijker te maken. Zo heeft hij ook een recept voor brood of iets daarop lijkt.

Volgens onze Belg is het recept eenvoudig en snel te bereiden. Je hebt nodig: 8 eetlepels haverzemelen, 4 eetlepels tarwezemelen, 60 gram magere melkpoeder, 45 gram maïzena, 11 gram gist (één zakje), 1 ei, 2 eiwitten, 200 gram cottage cheese en 100 ml warm water. Meng de “droge” ingrediënten: de haver- en de tarwezemelen, het magere melkpoeder, de maïzena en de gist. Voeg het ei en de twee eiwitten toe. Vervolgens de cottage cheese erdoor roeren. Tenslotte het warme water scheutje per scheutje al roerend zodat het niet klontert. Er ontstaat een plakkerige, smeuïge massa. Giet dit in een bakvorm bedekt met bakpapier. Het brood moet eerst een half uur rijzen op 60°C. En vervolgens een half uur op 180°.

Ik ben heel benieuwd of het ook lekker is. Vooralsnog zondig ik af en toe met mijn eigen baksels…

20130715-112610.jpg

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s