Pierre Dukan is iets vergeten. In zijn boek komt het woord vakantie niet voor. Misschien durfde hij het niet aan om twee weken met feestmaaltijden te tolereren? Ik vind het een gemiste kans. Het belangrijkste advies is niet moeilijk: ‘doe gewoon alsof je thuis bent’.

Misschien wel handig om daarbij steeds te blijven denken als een slank mens. Niet twee keer opscheppen (alleen halfjes mogen keer twee) en beweeg minstens zo veel als thuis of meer.

Verder kun je korter op vakantie gaan en veel zelf koken. De Franse frietjes in een restaurant zijn echt te lekker om te laten staan.

Het aller makkelijkst is natuurlijk het eten zelf. Ga naar een land waar ze houden van vis. Veel vis mag. Denk niet teveel aan alle geneuzel over het beperken van vet. Met ons vijven hebben we in één week 500 gram boter en een halve liter olijfolie opgemaakt.

En toch is de weegschaal bijzonder vriendelijk voor me als we na ruim een week weer thuis zijn. EEN pond aangekomen. Ik had nog wel een week langer weg kunnen blijven.

In l’ étang de Thau, het meer bij Sète, worden mosselen, oesters, Dorade en vast nog veel meer lekkere eiwitten gekweekt. Indrukwekkende hoeveelheid kweekbedden voor schelpjes. De beestjes hangen aan lange lijnen in het water. Gemiddeld 20 kg oester per lijntje. Lekker.

20130727-170555.jpg

20130727-170637.jpg

20130727-170710.jpg