Sète is volgebouwd met kleine theatertjes. Overal staan witte zeilen met een blauw podium en een stuk of vijftig stoeltjes. Op een groot balkon, op een parkeer plaats, in de smalle straatjes, soms met maar enkele tientallen meters ertussen. Allemaal voor het festival Voix Vives de Méditerranée en Méditerranée (Levendige stemmen van de Middellandse Zee tot de Middellandse Zee)
Tien dagen is er op elk moment van de dag wel ergens iets te doen. Alleen niet tijdens de siësta.

Poëzie in door de zon geblakerde straatjes. ‘ n Verlegen Franse stem leest een gedicht voor. Haar ogen vast aan het papier. Een intiem gedicht over de dood van een vriend. Woorden die troost geven door de klank. Triste, gorge, dieux, blue. De violiste jankt er zachtjes doorheen.

Ik loop snel door met mijn tassen met verse vis en brood om alles koud te kunnen zetten. Die middag lunchen we met garnaal en sardien. Maar eerst genieten de drukte van een vissersstadje in de ochtend.

Op een andere dag gaat er iets gebeuren op het podium op de parkeerplaats naast ons appartement. Er wordt gesjouwd met een muziekinstallatie. Wij komen net terug van het strand en spoelen snel het zand af. Op de eerste tonen van een trekzak vliegen we naar buiten. De stoelen zijn nog leeg. Een oudere vrouw (minstens tien jaar ouder dan ik) stemt haar muziek instrument. Een man met grijs haar rommelt wat tussen de verschillende blaasinstrumenten. Hoog jut en jul gehalte. We trekken ons snel weer terug op ons terras. Die avond worden we omringd door ouderwetse Franse liedjes. Er zit maar een handjevol mensen op de stoeltjes, maar het terras van de pizzeria geniet van de vrolijke muziek. En wij op ons eigen terras ook.

20130806-080955.jpg

20130806-080734.jpg