Wijntje om af te vallen
Mooie zinsnede van een schrijver, ook arts: ‘Zitten moet je beschouwen als een ziekte. Daar krijg je een hele hoop verschijnselen van.’ Ivan Wolffers houdt een pleidooi voor bewegen in zijn NTR academie op tv. Natuurlijk vertelt hij nog meer aan de hand van de kreet ‘BRAVO’: bewegen, roken, alcohol, voeding en stress. Bewegen is het belangrijkste, dat kun je niet vaak genoeg doen. En die andere vier zaken moet je niet of minder doen.

Pff, wat een adviezen allemaal. Ik houd het zelf graag nog simpeler dan Ivan Wolffers. Ik ben dan ook geen dokter. Slechts een ingenieur. Ooit wat geleerd over hoe je varkens sneller kan laten groeien. En inmiddels een pond per week afgevallen door vooral veel meer te bewegen. En lekker veel eiwit te eten.

Mijn belangrijkste advies is om te genieten. Ook gezond leven kan een feestje zijn. Op dat feestje ben je gast en gastheer tegelijk. Als je het niet leuk houdt, is het echt niet vol te houden.

Dit alles wordt natuurlijk mede mogelijk door Pierre Dukan. Weliswaar is wijn zo ongeveer verboden in het eerste half jaar van het dieet, maar ergens helemaal achterin zijn boek schrijft ie dat een glaasje wijn ook in de tweede fase wel mag. Daar staat dan wel minimaal een half uur beweging tegenover. Ach. We zien wel. Ik vertik het om te tellen, te wegen en ook om op de klok te kijken. En gelukkig val ik wel af.