Wolf Luttelgeest is raszuiver en waarschijnlijk afkomstig uit Oost-Europa

De vrouwtjeswolf die onlangs dood is aangetroffen bij Luttelgeest blijkt een raszuivere wolf te zijn. 
Onderzoekers hebben deze zomer lekker door kunnen werken. De vondst van een wolf langs de weg heeft heel wat commotie opgeleverd. Van alles is onderzocht. Waar het dier aan is overleden. Wat de conditie was van het dier voor het overleed. De maaginhoud van het dier. Het DNA van de wolf is vergeleken met DNA van wolven van de ons omringende landen. Keutels die in de omgeving van het lijk zijn aangetroffen. Het anderhalf jaar jonge vrouwtje heeft waarschijnlijk zo’n 1000 km afgelegd om naar Nederland te komen. De onderzoekers hebben niets kunnen vinden dat wijst op een practical joke, maar weten het nog steeds niet zeker. Ze zien geen sporen ‘van transport naar Nederland’??? Het dier is niet ingevroren. Er is geen spoor van slijtage aan de vacht, de voetzolen en de nagels aangetroffen die wijzen op gevangenschap. Ondertussen zoeken de onderzoekers nog lekker door. Er wordt nog steeds gezocht naar familie van de wolf. Een vrouwtje dat alleen zo’n afstand aflegt is verrassend. Wellicht is ze niet alleen komen aanwandelen.

Intrigerend om te zien hoeveel aandacht naar de wolvin gaat. Eventjes een media hype. De onderzoekers houden echter vol en pluizen alles na. Zelfs keutels in een straal van 50 km van de vindplaats worden verzameld en onderzocht. Er is altijd nog wel ergens een potje met geld en een onderzoeker met tijd om zoiets leuks in de zomer aan te pakken. Heeft dit werkelijk noodzaak? Als er meer wolven zijn, dan worden die vanzelf wel een keer gesignaleerd door onze boswachters of aangereden door onze hardrijders.

Als je bedenkt dat op alle fronten weer bezuinigen worden doorgevoerd, zou ik onze belastingcentjes liever besteden aan zinvollere zaken.