Vandaag is het kamperen in eigen tuin. Ook wel genieten. Eindelijk weer eens kamperen. Jammer dat we niet in een tentje hoeven te slapen. Alhoewel, een matras ligt wel iets zachter dan een matje.

We eten rosbief, ook niet het meest typische camping eten. Op de buitenkeuken bakken we de rosbief hetzelfde als altijd. In een zware gietijzeren pan eerst de buitenkant dichtschroeien in boter (echte) en een beetje olie. Daarna twintig minuten met pan en al op de gril op een lage stand. Verder courgette en tomaatjes uit eigen tuin. De courgettes groeien natuurlijk gewoon door. Ook als ik geen tijd heb om ze te plukken. Even snel een heerlijke berg geoogst.
De courgette met paprika gril ik. Ruimte genoeg op de buitenkeuken.
Stijn lijnt niet mee. Hij eet er tortellini bij. Ook ongekookt een lekkernij voor poezen? We vinden de zak verspreid door onze hele tijdelijke keuken, de deel. En net als op de camping alles afwassen in het badhok, de badkamer. Gelukkig is er warm water.

Een berg courgettes

Het eerste project lijkt af: de keuken en het tussenhokje. Staan al in de lak.
Maar wat een teleurstellend ontwaken. De lak is niet transparant, maar bleekwit. Eikleur. Bekende kleur. Dat is best mooi. Maakt de keuken lichter. Het erge is dat je nu wel goed kan zien waar de lak nog niet helemaal weg was. Op de randjes. Niet alle randjes. Maar wel veel van de randjes waar ik zo trots op was. Dilemma compleet. Zo laten of fijn nog even opnieuw schuren?
De eerste poging is: de vlekken nog een keer lakken. Of beter gezegd: verven.
Wordt vervolgd!

Pom mist de koelkast
Pom mist de koelkast.

En dan hebben we nog een eetkamer. Het meeste schuurwerk doet Stijn. Dat kan alleen ’s avonds. En ik de randjes. Er is nu eenderde gedaan. Gezien het resultaat in de keuken, ben ik daar voorlopig nog niet mee klaar.

Ondanks het stof happen heb ik een warme relatie met de weegschaal. Elke dag lichter. Het gemiddelde is nog steeds een pond per week. Ik vind het iedere keer weer een verrassing. Al die halfjes wijn en stukjes kaas zijn dus toch niet erg. Als je het maar veel beweegt en het bij halfjes houdt.

20130821-084535.jpg
Wel elke morgen een bakje stof eten. Opleuken met vers fruit en kwark. Of yoghurt.