20130824-222748.jpg De buurvrouwen, olieverf op Canvas, 2011.
Vandaag vroeg op. De nieuwe oude tafel wordt opgehaald. 200 kilo zwaar. Gaat dat lukken? Vast wel. Ondertussen heb ik mooi tijd om het laatste stuk te schuren van de vloer in de eetkamer. Om moed te verzamelen neem ik nog een kop koffie met uitzicht op onze katten. Vannacht zijn de kussens buiten blijven liggen. Een heerlijk bed voor de poezen. Ze worden vandaag waarschijnlijk niet meer wakker. Om jaloers op te worden.
20130824-181829.jpg De dames slapen uit vandaag. 3 sterren hotel in de tuin.
Het schuren blijkt toch iets meer dan een paar uur werk. Maar het is af. Om acht uur ’s avonds zit de eerste laklaag erop. De tweede lukt zaterdagavond niet meer. Te moe. Zondagochtend weer vroeg op om het af te maken.

De nieuwe tafel is uiteindelijk aangekomen in Buren. Met gevaar voor hun leven door drie mannen uit een kelder getild. Ooit ter plekke gemaakt in een voormalige bakkerij. Het onderstel is mooi stevig, licht en lekker vies. En twee meter lang. Het blad is de boosdoener. Ouderwets gegoten graniet. Ongeveer 200 kilo zwaar. Dat wordt onze nieuwe tafel in de keuken. De keuken wordt voorzichtig weer ingericht. Nog even zonder tafel. Er kan al gekookt worden. Nu is de vakantie echt voorbij. Het leven wordt weer normaal.

20130824-200742.jpg
Tijd voor het volgende feest. En dat is er. Zondag gewoon in Buren. Groots georganiseerde wijnproeverij, Chateau Buren. Zelfs de buurvrouwen hangen in een van de winkeltjes rond. Natuurlijk met een glaasje rood. Die dames kun je zelf ook schilderen. Bij mij.

Het leukste van een proeverij is dat het niet opvalt dat ik aan het lijnen ben. Iedereen drinkt immers halfjes.