Chateau voor Buren is direct de eerste keer al een succes. Het stadje is vol leven, het bleekveld vol met auto’s en er staan talloze fietsen bij de brug.

De bezoekers lopen allemaal met een glas in de hand. Een soort van entree kaart die gratis gevuld wordt door de vele wijnhandelaren en een paar Nederlandse fabrikanten die er staan. Grappig dat iedereen halfjes drinkt. Ben ik niet de enige. Overigens gaat er wel iets mis. Op een proeverij drink je niet, maar proef je. En spuug je uit. Ik ben heel benieuwd of er een bezoeker gespuugd heeft. Ik heb ze niet gezien. Wellicht iemand die echt alle wijnen heeft geprobeerd.

Chateau is een heel leuk feestje met Buren in de hoofdrol. Bezoekers en inwoners van Buren genieten van de lekkere wijnen en de leuke sfeer. Wij zijn wat laat en missen brood om de smaakpapillen op te peppen tussen de wijnen door. Maar verder alleen maar complimenten.

Oude vrienden komen op dit nieuwe feestje af. Ook bijzonder. En dat ze ons vinden via ‘De buurvrouwen’. Wij zijn zelf ook net terug in Buren dus troffen ze een leeg huis. Ze kwamen mijn schilderij tegen bij Do en Co. En iemand met ons mobiele nummer.

Samen met de vrienden en buren langzaam langs de wijnen geslenterd. Veel uitgedeeld van de halfjes die werden geschonken. Wat een verschil in kwaliteit en smaak. Uiteindelijk allemaal met dezelfde wijn naar huis. Een flesje extra om bij ons in de tuin na te genieten. Het was wel tijd om wat te eten. Snel aan de crackers met pesto. Daarna de diepvries geplunderd. Er liggen altijd wel garnalen en kippendijen. En er was nog wel wat zelfgebakken brood en zalm. Met een salade van de buren en een vuurtje een heerlijke avond buiten gegeten.

De organisatie van Chateau mag terecht trots zijn op deze nieuwe traditie. Volgend jaar weer.
20130826-063014.jpg