Dit past zo niet bij mij. Ik heb een feestje gemist. En wat voor een. Het mega vuur bij de speldagen. Het moment om iedereen weer te zien na de vakantie bij een kampvuur dat op 50 meter nog warm is.

Wij waren aan het klussen. What ’s new. Eindelijk kan alles weer op zijn eigen plekje of op zijn nieuwe plek. De kast met glazen en aardewerk is weer helemaal schoon. Het is leuk als je lekker veel serviesgoed hebt. Voor lekkere lange tafels. Als het maar niet in de weg staat. Het serviesgoed was nu wel allemaal een beetje stoffig. En de vitrinekasten met de stenen van pappa. Niet stoffig. Wel heel veel werk om het allemaal weer neer te leggen. Een echte huisvrouw. Zo voel ik me deze dagen. Die heeft ook eigenlijk geen tijd voor feestjes.

We zouden wel even gaan. We hebben de afgelopen 15 jaar geen keer gemist. Met de speldagen woonde ik zo’n beetje in het plantsoen. We horen de muziek en besluiten te gaan als we klaar zijn. Met zo’n huis ben je nooit klaar. Als de keuken af is. De laatste klus is het licht verplaatsen. De lampjes van de Hema worden spotjes aan de andere kant. Makkelijk als je een oud huis hebt, je kunt overal bij. Drie lagen vloer blijken er boven de keuken te liggen. Met hele mooie oude vloerplanken (lekker breed). En het moet ook allemaal weer netjes en veilig in elkaar gezet. Half een waren we klaar.

En nu heb ik een beetje een kater. Het vuur gemist. Gelukkig hebben we zaterdag running diner met een feestje in het …plantsoen. Misschien kunnen we het vuurtje nog even opporren.

Oud huis, oude vloer, drie lagen.
Oud huis, oude vloer, drie lagen.