Één kilo erbij in één weekend. Het leven is zwaar. Running Diner in Buren hakt er echt in. 100 mensen die hun stinkende best doen om iets heel lekkers te maken voor onbekende gasten. Dan kun je toch geen nee zeggen?

Running Dinner in Buren is ook in 2013 weer een geweldig succes. Bij de start in het plantsoen begint het direct goed. Heel veel amuses en een glaasje prosecco. Of twee. Ik heb me kunnen beheersen en heb niet van alles geproefd. Nog drie gangen te gaan…

Leuk om ook veel nieuwe gezichten te zien. De organiserende dames staan samen te stralen. Het is de vijfde keer en elke keer een beetje groter. Het uitdelen van de eerste enveloppen is een spannend moment. ‘Waar gaan jullie heen?’

Iedereen fietst even vrolijk vol verwachting naar het eerste adres. Nieuw huis? Bekend adres? Het maakt niets uit, het is overal een warm welkom met een mooi gedekte tafel en een heerlijk gerecht. Wij hebben genoten van ontspannen paprikasoep met versgebakken naan brood en een heerlijk gezelschap.

Een uur later is Buren weer vol met fietsende RD-ers. Op naar het hoofdgerecht. Ons adresje is voor ons een nieuw huis met allemaal oude bekenden. De kokkin kan uitstekend koken. Ik verdenk de organisatrice (die er ook was) er ernstig van dat ze dit keer de hoge hoed even niet gebruikt heeft voor de indeling. Het bord met de Canard Confit is dan ook chefwaardig. Ik heb alles op. Pierre was er niet vanavond.

Het volgende adresje komt iedereen bij elkaar om te genieten van een spoon. De gastheer, de eigenaar van een net nieuw restaurantje middenin het centrum geniet net zo veel als ons. En ook hier weer een Proseccootje of twee. De gemiddelde RD-er zit dan al op minimaal 8 glazen wijn. Eigenlijk een wonder dat er geen mensen in de sloot rijden.

Wij hebben zelf de toet. Onze bezoekers zijn vertrouwd gezelschap. Er vallen twee mensen af wegens ziekte. Op de lege plekken passen onze zoon en een vriendje. Bij het toetje past een Betuwse port. We schenken kleine glaasjes, maar de fles komt toch wel leeg.

En dan weer op pad naar de blokhut, waar wijn en bier koud staan met hapjes (ja echt, weer een nieuwe lading).

Dus ja, het leven is zwaar. Te veel gegeten. Niet teveel gedronken (ik zat zwaar onder het gemiddelde van de gemiddelde RD-er). En nog twee jaar te gaan voor het weer zover is.

20130901-125617.jpg