Na een bijzondere week gaat het gewoon door in het weekend. Buren bruist. De hele week BurenToenTheater geeft gezellige drukte in onze stad. En Buren gaat gewoon door. Zaterdagavond de laatste voorstelling en zondag nieuwe kansen in een stad vol met Jazz en Kunst.

Zelf zitten we ook niet stil. Vrijdagavond borrelen bij de buren. De oudste wordt 22. Hij is de eerste vriend van onze oudste. Vanaf de geboorte beste vriendjes. Nee, dat klopt niet helemaal. Wij zijn bevriend en toen de mannetjes eraan toe waren, werden ze elkaars beste vriend. Totaal andere mannen, andere keuzes, andere opleiding en nog steeds vertrouwd als broers. Heerlijk avondje over vroeger kletsen. Maar ook genieten van de mannen nu. Volwassen kerels zijn het allemaal. Toch blijven het kinderen. Al pratend zitten ze ineens allemaal te spelen met hun mobiel.

20130921-094317.jpg
Ineens heeft iedereen zijn mobiel in de hand. Gezellig.

En zaterdag doen we gewoon twee feestjes. Overdag met de familie en ’s avonds een vijftigjarige (achter)buurman. Zondag nog een jarige studievriend. Het wordt steeds moeilijker om trouw te blijven aan Pierre Dukan. Op normale, door de weekse dagen is het makkelijk. Pas ’s avonds bij of na het eten komt de eerste verleiding. Wel of geen glaasje wijn. De eerste maand was duidelijk. Geen wijn. De tweede maand heb ik de halfjes ontdekt. Dat helpt, uiteindelijk drink je dan de helft minder.

De afgelopen weken lijk ik wel dieetmoe. De eerste vreetbui heb ik achter de rug. De tweede en derde ook… En de glazen zijn steeds voller. Natuurlijk merk ik dat ook op de weegschaal. De afgelopen maanden elke week een pond afgevallen. Nu ook wel. Maar in plaats van ruim een pond is het krap een pond. Er is duidelijk een nieuwe pep nodig!

Misschien moet ik de dieetbijbel weer eens induiken. Pierre heeft allerlei adviezen als het afvallen niet meer lukt. Bijvoorbeeld koud douchen. Of de verwarming lager zetten. Door het rillen val je extra af. Geen goed idee, ik ben net zo blij dat de verwarming eindelijk weer aan mag. Eigenlijk weet ik het even echt niet. Misschien eerst maar onderduiken in de feestjes. Maandag zien we wel weer.