Scratch
Foto van Ineke

Goed plan. De week afsluiten met eten in een restaurant in Buren. Waar ga je dan heen? De PKB? Een mooie plek om te eten. 15 jaar geleden was het de eerste keus. Ideaal plekje met kinderen. Maar nu, rekening houdend met Pierre Dukan, gaat dat niet lukken. Beetje raar als je alleen de vulling van de pannenkoek eet…

Wat doen we dan? Weekendbite in de Hofhouding. Gezellig plekkie, maar de weekendbite is er niet deze week. Jammer maar helaas. We kunnen naar de Prins. Daar zijn we pas nog geweest, dus dat doen we dit keer niet. De Prins is aan het verbouwen, dat hoeft echter geen probleem te zijn. Er zijn nog voldoende ruimte om lekker te eten.

Dan is er niet veel meer te kiezen. Er zijn in Buren nog wel meer mooie etablissementen met keuken. Die bieden echter beperkte gastvrijheid. Alleen op afspraak of als je lid bent. Er is nog één restaurantje over en dat is Picasso. Nog splinternieuw en vol als we de eerste keer langs komen. Het is geen probleem om even te wachten met een wijntje aan de bar. Leuk om te zien dat het vol zit. Met mensen van binnen en buiten Buren. Van allerlei slag. Zelfs mensen die zelf een restaurant bezitten.

Fijn dat zo’n nieuw restaurant zo goed gevonden wordt. De kaart is makkelijk. Veel kleine hapjes, er is altijd wel iets van je keus. En Pierre kan tevreden zijn. Er zijn heel veel hapjes met weinig of geen koolhydraten. En het is lekker!

Voor zo’n ienie mini stadje als Buren valt het toch niet tegen. Op een gemiddelde vrijdagavond keuze uit bijna vier restaurantjes om je lekker te laten verwennen. Nu snap ik dat ineke er zelfs crazy walking diner van maken.