En inderdaad, het weekend is het weer druk genoeg. Ook zonder kinderen. Vrienden van ons zijn met hun vrienden het hele weekend in Buren aangeland. Kom ik onderweg naar de markt allemaal oude bekenden tegen. Buren is zo groot dat ik ze op de terugweg bij de bakker weer tegenkom.

Ze hebben een echt programma. Vandaag stadswandeling, wijnproeverij en spelletjes. Morgen door de Betuwe fietsen. En tussendoor veel tijd om te bij te kletsen, want dat blijft het leukste met vrienden voor het leven.

En nu hebben ze een extra onderdeel, koffiedrinken bij een echt huis in Buren. Ze verbazen zich over hoe klein Buren is en iedereen elkaar kent. Vrijdagavond hebben ze al een beroemde Burense zanger ontmoet, die ook nog eens voor hun gezongen heeft. Kijk, dat wisten wij nu weer niet. Een beroemde zanger.

Als het zo doorgaat, staat hun vast nog heel wat te wachten dit weekend.

Wij doen het verder rustig aan. Mosselen eten met vrienden. Lekker lang aan tafel zitten. Genoeg te bepraten. We moeten de Burense verhalen tenslotte wel bijhouden. Het is weekend dus we smullen overal van. Zelf gebakken brood met tapenade. Pesto, avocado en carpaccio. Vooral die laatste is verrassend lekker. Gevulde courgettes vooraf. En toe een echte taart met fruit.

20131006-081124.jpg
Bladerdeeg, room en fruit. Hoe makkelijk kan een taart lekker zijn.