Wulpse vrouw van Linde
Wulpse vrouw van Linde

In het weekend is alles anders. En dit keer is het weekend donderdag begonnen. De oudste is thuis. Gezellig. Onze zonen zijn nu derde en vierde jaars student. We zijn dus echt wel gewend om het huis voor ons tweeën te hebben. Maar als er eentje thuis is, dan genieten we daar enorm van. En met twee thuis is het feest.

De oudste komt thuis om zijn gala pak op te halen. Dat pak hangt om de een of andere reden in Buren. Het hangt er al een tijdje. De schimmel staat op de pijpen. Kroegstof van het laatste feestje. Zodra ik weet dat hij thuis komt maak ik een sopje. Van nature ben ik niet zo’n poetser, maar voor een kind maak ik graag een uitzondering.

Vrijdag is het gezellig. Ik ben aan het werk. Uitzoekwerk achter de laptop. Hij slaapt uit. Eenmaal wakker doet hij de administratie achter zijn eigen laptop aan de andere kant van de tafel. De dag vliegt voorbij. ’s Middags komt zijn vriendin. Voor haar studie moet ze elke vrijdag naar een museum en vandaag is ze naar Tiel ’s Flipje. Bijzonder. En het was inderdaad bijzonder. Na een ultra snelle rondleiding worden de studenten aan het werk gezet. Oefenen met catalogiseren.

Onze oudste haalt haar op in Tiel en samen doen ze boodschappen en koken voor ons. Lekker luxe.

En vrijdagavond zijn ze weer weg. Onze andere man is een weekend naar Limburg, dus de rest van het weekend – voor de meeste mensen begint het nu pas – zijn we met zijn tweeën. Stil dus. Maar echt alleen zijn we niet. Het programma in het weekend is vol genoeg. We hoeven ons niet te vervelen.

We zijn zo blij dat ze het zo naar hun zin hebben in hun eigen leven. Dat zeggen we vaak. Wel jammer dat ouders daar niet zo goed in passen. We hebben allebei een goed geheugen. Wij deden het niet anders. Gelukkig komt er een tijd dat ouders weer ‘mogen’. Dat kan nog wel een jaar of tien duren.