Laat mij maar met rust, denkt Pom
Laat mij maar met rust, denkt Pom

Iedereen wordt blij van onze Pom. Komt er iemand op bezoek, dan zit ie zo snel mogelijk op schoot. Hij, eh, zij vind het heerlijk om geaaid te worden. De slijmbal.

Griet is een echte kat. Die kijkt op een afstand naar het bezoek. Bij hoge uitzondering toont ze zich aan het publiek. Als het niet te druk is en het zijn mensen die ze kent, komt ze er wel gezellig bij liggen. En als er een hond in huis is. Dan zoekt ze een tactische plek zodat de hond geen kant op kan. Kattenstreek.

Griet durven mensen nooit zomaar te aaien. Als de statige dame kopjes komt geven is het veilig. Maar probeer haar niet te vangen. Ze doet niets, maar ze kan wel grauwen en snauwen als ze niet van je aandacht gediend is. Bij Pom vraagt niemand iets. Zo’n snoesje, dat wil vast wel geaaid worden. De laatste tijd gaat het echter weleens mis. Ineens klinkt er een venijnig gegrom. Als je goed luistert is het meer angst of beter pijn. Ze kan er niet tegen als je haar rechter achterpoot aait. Te hard gesprongen? Of spierpijn. Als je voorzichtig masseert ontspant ze beide pootjes. Ze ligt weer als de liefste kat van de wereld. Voor ons dan. Niet voor de muizen en vogels in onze tuin.