20131026-231212.jpg
Heerlijk lang tafelen in het weekend. De jongste is thuis, dus we eten in de eetkamer. Gek eigenlijk. Als we met zijn tweeën zijn, eten we meestal op de bank voor de buis. Alleen mosselen. Dat moet wel aan tafel. Maar vanavond met zijn drieën pasta met zalm aan de eettafel. Wel zo gezellig.

Stijn heeft het vandaag druk met isoleren van het dak van de keuken. Een klusje dat in de zomer startte. Wel drie lagen plafond, maar zonder enige isolatie ertussen. Het is ook altijd koud in de keuken. Nou dat wordt nu wel opgelost. Drie rollen gaan er tussen. Aan tafel speelt hij met het platte timmerpotlood dat hij gebruikt heeft om streepjes te zetten.

Het timmerpotlood is een relatiegeschenk(je) van het oude familiebedrijf. Tamelijk toepasselijk voor een houthandel. We moeten lachen om de reclametekst op het potlood, daterend uit 1970 of iets daaromtrent. ‘Vijf lijnen’ staat er achter het telefoonnummer. Vijf telefoonlijnen om aan te geven hoe groot het bedrijf wel niet is. Han vraagt naar de afkorting NV achter de naam van het bedrijf. ‘Hoe zo naamloos? De naam staat ervoor.’

We praten nog een tijd door over de begrippen besloten, naamloze en commanditaire vennootschap. We vragen ons af hoe Philips het heeft geregeld. Een holding van ontelbare BV’s? Gek dat we het nooit over dit soort dingen hebben. In een ondernemersgezin. Blijkbaar zijn de mannen nu pas toe aan dit soort gesprekken.

Ik ben het het eerste moe. Economie en bedrijfskunde, niet mijn sterke kanten. Al snel hebben we het weer over aardse zaken. Schilderen, feestjes en examens.