De laatste dag DDW, Dutch Design Week, in Eindhoven. Een dag met een programma. Han brengen we naar Eindhoven om te studeren, koffie bij oma beestjes, daarna DDW en ten slotte met zijn allen eten bij Radio Royaal.

Ondanks of dankzij het uurtje extra starten we sloom. Krant en koffie, meer tijd is er niet voor we ons rondje naar het Zuiden beginnen. We zijn eigenlijk te laat bij oma. Ze slaapt. Ook in haar slaap houdt ze graag haar zoon’s hand vast. Wat zal ze heerlijk dromen.

Houden ze ook rekening met het uurtje verschil in het verzorgingstehuis? ‘Nee, daar kunnen we niet aan beginnen. De nachtdienst heeft gewoon een uur langer gewerkt.’ Wat is er gebeurd met de drie R-en, reinheid, rust en regelmaat? Juist als je weer net als een kind bent, is ritme heel belangrijk. Dat beloofd een onrustige week te worden voor oma en haar huisgenoten.

De volgende stap is het Klokgebouw in Strijp. Leuk contrast. Verlaten fabrieksgebouwen van Philips vol met nieuwe dingen en jonge mensen. De jeugdige overmoed valt op. Ook op de laatste dag (en de laatste uren) staan de ontwerpers te stralen bij hun product. Mooie vormen, slimme technieken, vreemde materialen. Inspirerend om te zien. Echt druk is het als er ook wat gebeurt. Een 3D printer aan het werk, live staphorster stipwerk (zo heette het niet, maar het was het wel), verlichting reagerend op aanraking. We zien een fractie van wat DDW te bieden heeft en dat is al de moeite waard.

En dan nog even eten. Gezellig met zijn vijven in Radio Royaal. In de oude machinekamer van Philips. Genieten. Van de kinderen en van het eten.

20131028-072850.jpg