Wat een lief neusje.
Wat een lief neusje.

Gerommel in de deel. Dat is ons achterhuis, de schuur van de boerderij. 50 jaar geleden stonden daar nog een koe en wat varkens. Nu staan er onze fietsen en de droogmachine. Als we ’s avonds buitenkomen horen we gerommel. Het is er donker. Lopen we naar binnen om het licht aan te doen, zien we niets meer. Alleen Pommetje loopt wat rond en wil voor de verandering niet direct naar binnen na het eten.

Zo gaat het steeds de laatste dagen. Tot we sneller naar buiten lopen als het licht aangaat. Er loopt een egeltje. Het is niet zo heel groot. De egel duikt weg zodra wij naar buiten komen. Vanavond vond Stijn de egel en Pom naast elkaar bij de etensbakjes. Samen kattenvoer aan het eten. Niet te geloven.

Zolang een egel zich niet oprolt is het een super zacht wezentje. Lief neusje. Doe mij er maar een paar. Gelukkig is onze tuin zeer egel geschikt. Lekker rommelig. Volgens boswachter Frans is het egeltje nu nog bezig met zijn nestje winterklaar te maken. Een bedje van gras en droge bladeren. En zijn buikje rond aan het eten. Zodat hij straks lekker lang kan slapen. Voor het zover is, proberen wij deze wilde tuin bewoner af en toe stiekum te aaien.