Leuke uitdrukking en dubbel waar. De traditionele bingo avond bij de Buurvrouwen is het goed raak. Koffie en thee slaan we over, iedereen schuift aan de lange tafels, want we gaan allemaal voor de hoofdprijs. Wat dat is, is wat onduidelijk. Er zijn zoveel prijzen en allemaal even praktisch.

Jammergenoeg geen koelkast of Hema worst. Wel een reuze badeend, een flanellen pyjama, een sex set met bel (waar dat nu voor dient?), cocktail shaker en ga zo maar door. De hoofdprijs van vorig jaar is opnieuw ingebracht. Misschien is dat wel de beste prijs, het is het ondergoed van Bridget Jones. Iedereen wil dit queen size broekje wel winnen. Het gaat erom spannen vanavond.

20131107-090931.jpg

Professionele bingo kaarten maken het ons gemakkelijk. Dit keer geen leesbrillen nodig, iedereen kan de nummers goed zien. Jammergenoeg niet zo goed horen. Het gekakel van alle buurvrouwen is moeilijk te overstemmen door de meesteres van de bingo. Ze doet haar best. Waarschijnlijk is ze de rest van de week haar stem kwijt.

Gezellig is Bingo-en niet echt. Het nadeel van zo’n spelletje is dat het echt om de knikkers gaat. Een leuk gesprek wordt steeds doorbroken door de nummers die om je oren vliegen. Welk nummer? ‘7 of 70?’ Als je niet oplet dan heb je nooit Bingo. Op die manier raak je niet makkelijk bijgepraat. Het enige nieuwe dat ik die avond heb meegekregen is een dip voor de chips. Borrelhapje van Appie: twee potten groenten in het zuur, mosterd, mayonaise samen in de blender en je hebt een wereld dip.

Aan tafel twee ontstaat op een gegeven moment een slappe lach bubbel. Waar hebben ze het over? Dat wordt pas duidelijk tijdens de laatste ronde. Niemand houdt het verder bij, maar er is nog maar één prijs: Queens underwear. Het gaat er net zo aan toe als anders. Veel gegiebel, er wordt veel minder goed opgelet. Valt het op? Niet bij de uiteindelijke winnaar. Ze krijgt haar eigen cadeau weer terug. Foei, dat we haar met zijn allen zo voor de gek hebben gehouden. In ieder geval veel gelachen.

Het broekje van Bridget Jones. Kun  je in kamperen.
Het broekje van Bridget Jones.
Kun je in kamperen.