Je staat in Buren natuurlijk al snel vooraan als de koningin, eh, de prinses van Oranje en Buren op bezoek komt. Om half elf ’s ochtends ren ik langs het weeshuis en spot ik de voorzitter van de oranje vereniging met de gedeputeerde of een andere bobo. Verder is het niet echt druk. Twintig mensen misschien? En heel veel paparazzi. Op dat moment is de verhouding toeschouwer – fotograaf/journalist ongeveer 1 op 1.

Gelukkig ligt de verhouding een half uur later wel anders. De kinderen van de Koningin Beatrix school staan met ballonnen te wachten en heel veel mensen uit Buren en omgeving. Stuk of honderd? Ik heb ze niet geteld, het lijkt al snel veel in onze smalle straatjes. Beatrix is zo’n beetje onder handbereik. Dat is het voordeel van het in Buren wonen. Lekker knus en kleinschalig. Als we nu in Amsterdam zouden zijn, is er een muur van beveiliging en kun je Beatrix bijna niet zien. De paparazzi doen hun werk goed. Het is leuk om onze Burenaren in de nationale media terug te zien. De NOS zoemt in op het nieuwe beeld, gemaakt door Lia Krol. Omroep Gelderland is al heel vroeg aanwezig en interviewt iedereen die er toe doet in Buren. Nog leuker!

Ik wilde zelf ook zo graag een foto maken van Beatrix. De meeste foto’s zien er ongeveer zo uit.

20131107-224714.jpg
Het is gelukt. Alleen staat de koningin er niet zo heel duidelijk op…
20131107-224743.jpg

Het waren vooral hoeden en petten op het feestje. Geen bus met bejaarden, een klasje in plaats van de hele onderbouw van de basisschool. Wie organiseert zo’n feestje? Het weeshuis? Jammer hoor. Dit was weer een mooi moment om Buren te promoten en om de band tussen weeshuis en Buren te versterken. Nu ging het vooral over het weeshuis zelf…