20131117-230714.jpg
Griet en Pom op jacht in de keuken.
Valt er iets lekkers te halen?

Het weekend blijft gezellig. Zondagavond eten we met zijn vijven. Mams heeft gekookt. Toeval. Paps was aan het klussen. De verwarming in onze huiskamer heeft te weinig capaciteit. Er moet echt een radiator bij. De radiator staat al een poosje (twee jaar) klaar. Maar het is een k-klus. Niet zomaar klaar. Echt iets voor mijn vriendje. Klussen aan een uitdaging.

We eten wel met zijn vijven, alleen dit keer geen kans om lang te tafelen. De jongste moet op tijd weg. Vergaderafspraak in Eindhoven. We eten belachelijk vroeg, zodat we toch nog even een beetje lang kunnen tafelen.

’s Avonds hangen we lekker voor de tv. Eerst zijn we ongehoord verbaasd en boos over de pedofiel die in West-Kapelle kon doen wat hij wilde met de plaatselijke jeugd. Echt waar, er zijn mensen die nu, achteraf, wetend wat er gebeurd is, zeggen: ‘Ja, de jeugd maakte er ook misbruik van. Als ze geld nodig hadden, dan…’. Andere tijden. Een volwassene is nu bij voorbaat verdacht. Toen blijkbaar niet. ‘Joosje’ heeft wel wat slachtoffers gemaakt. Desondanks hebben de meeste mensen in West-Kapelle er nu nog steeds geen problemen mee.

Daarna heerlijk zwijmelen bij Charles Aznavour. Grappig om te zien dat de kinderen eerst denken, puh, oude man. Maar zijn liedjes zijn nog steeds betoverend.


She who always seems so happy in a crowd,
Whose eyes can be so private and so proud,
No one’s allowed to see them
When they cry.

She may be the love that cannot hope to last,
May come to me from shadows of the past,
That I remember till the day I die.

She may be the reason I survive,
The why and wherefore I’m alive,
The one I’ll care for through the
Rough and rainy years.

Oftewel. Op de bank hangen. Zitten is dodelijk, maar wel gezellig. Met een stukje kaas van de Burense markt, paté op een toastje en een glaasje rode wijn. Waarom zijn de mannen niet gewoon lekker elk weekend thuis? Wij vinden dat wel gezellig.