Zwemfeestje

Feestje
Feestje in een zwembad met 800 man.

Zomaar een kind thuis op maandagavond. Gezellig. Onze jongste heeft dit weekend de auto geleend. Hij organiseert met zijn vriendjes een keer in het jaar een feestje in een zwembad en daar moet veel voor heen en weer gereden worden. Een disco in een zwembad. Lijkt een beetje op bowlen met discolampen. Alleen staan bij Aquavaganza ruim 800 studenten in het water met een pilsje en komen er twee vrachtwagens aan te pas om de disco en de lichtinstallatie op te bouwen. Serieus feestje dus.

De eerste keer vonden we het maar niets. Al die drank en die jongeren in het water. Gelukkig wordt het goed geregeld. Het zwembad zorgt voor de veiligheid en de studenten voor andere uitwassen. Dit jaar zijn er ongeveer twee mensen uitgezet. Drugs kunnen echt niet. De mannen drinken de hele nacht niet. Tenslotte moet er iemand nuchter blijven. Na het feest is er een afterparty en dan gaan zij ook los.

Feesten is wel hard werken tegenwoordig. Het bad gaat om negen uur ’s avonds open. Tot elf uur worden er kaartjes verkocht, daarna geht es los. Tot een uur of zes. Dan begint de afterparty. Die duurt tot een uur of tien. Vierentwintig uur achter elkaar feest. Ik wou dat ik jong was. Nu zou ik het ook wel leuk vinden. Alleen liever niet in een zwembad…

Advertenties

Een gedachte over “Zwemfeestje

  1. Dit is op Margo Vonk's Blog herblogden reageerde:

    Deze week mag ik elke dag een een verhaal herbloggen dat veel gelezen is in het afgelopen jaar. Dit keer een die vooral door studentjes veel is gelezen. Alweer geen blijvertjes. Maar ik ben wel super trots op mijn zoon die zo’n feestje organiseert met zijn vrienden. Achthonderd man en vrouw swingend in een zwembad.

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s