Feestje
Feestje in een zwembad met 800 man.

Zomaar een kind thuis op maandagavond. Gezellig. Onze jongste heeft dit weekend de auto geleend. Hij organiseert met zijn vriendjes een keer in het jaar een feestje in een zwembad en daar moet veel voor heen en weer gereden worden. Een disco in een zwembad. Lijkt een beetje op bowlen met discolampen. Alleen staan bij Aquavaganza ruim 800 studenten in het water met een pilsje en komen er twee vrachtwagens aan te pas om de disco en de lichtinstallatie op te bouwen. Serieus feestje dus.

De eerste keer vonden we het maar niets. Al die drank en die jongeren in het water. Gelukkig wordt het goed geregeld. Het zwembad zorgt voor de veiligheid en de studenten voor andere uitwassen. Dit jaar zijn er ongeveer twee mensen uitgezet. Drugs kunnen echt niet. De mannen drinken de hele nacht niet. Tenslotte moet er iemand nuchter blijven. Na het feest is er een afterparty en dan gaan zij ook los.

Feesten is wel hard werken tegenwoordig. Het bad gaat om negen uur ’s avonds open. Tot elf uur worden er kaartjes verkocht, daarna geht es los. Tot een uur of zes. Dan begint de afterparty. Die duurt tot een uur of tien. Vierentwintig uur achter elkaar feest. Ik wou dat ik jong was. Nu zou ik het ook wel leuk vinden. Alleen liever niet in een zwembad…