Een echte hut op een onzichtbaar plekje. Foto van Fotoburo De Toeren
Een echte hut op een onzichtbaar plekje.
Foto van Fotoburo De Toeren

Hoe is het toch mogelijk dat in zo’n mooie, grote, groene gemeente hutten bouwen verboden is? Langs een van de mooie wandelpaden in Buren heeft de schooljeugd een hut gebouwd in een van de ‘geriefbosjes’.  Alleen wandelaars kunnen de hut zien. Trouwens, als je er oog voor hebt, want hij ligt niet direct aan het pad.

In de herfst zijn de kinderen met bouwen gestart en inmiddels is het een fraai bouwwerk. Misschien een beetje rommelig. Maar daar valt wat aan te doen. Helaas denkt de gemeente daar anders over. De hut wordt verwijderd, want er wordt ‘oneigenlijk gebruik gemaakt van de openbare ruimte.‘ Wat is dat toch voor een kortzichtig beleid? De hele wereld probeert kinderen meer in beweging te krijgen. Weg van die laptop en PlayStation, naar buiten. Prachtig dit eigen initiatief van de kinderen om lekker buiten actief te zijn.

Maar helaas, de hut wordt opgeruimd. En als u soms dacht dat u daar bezwaar tegen kunt maken, er staat immers een telefoonnummer van de gemeente op de brief: 140344? Vergeet het maar, uw vraag wordt direct doorgestuurd naar de AVRI. In de ogen van de ambtenaren is de hut slechts afval.

Ik vraag me af, zijn deze mensen zelf geen kind geweest? Laat ze toch lekker timmeren. Over een paar maanden is de charme ervan af, misschien al eerder, als de winterse kou doorzet, en dan kan de hele hut zo de afvalberg op.

Gemeente Buren ruimt graag op.
Gemeente Buren ruimt graag op.