Hutten bouwen mag niet in Buren

Een echte hut op een onzichtbaar plekje. Foto van Fotoburo De Toeren
Een echte hut op een onzichtbaar plekje.
Foto van Fotoburo De Toeren

Hoe is het toch mogelijk dat in zo’n mooie, grote, groene gemeente hutten bouwen verboden is? Langs een van de mooie wandelpaden in Buren heeft de schooljeugd een hut gebouwd in een van de ‘geriefbosjes’.  Alleen wandelaars kunnen de hut zien. Trouwens, als je er oog voor hebt, want hij ligt niet direct aan het pad.

In de herfst zijn de kinderen met bouwen gestart en inmiddels is het een fraai bouwwerk. Misschien een beetje rommelig. Maar daar valt wat aan te doen. Helaas denkt de gemeente daar anders over. De hut wordt verwijderd, want er wordt ‘oneigenlijk gebruik gemaakt van de openbare ruimte.‘ Wat is dat toch voor een kortzichtig beleid? De hele wereld probeert kinderen meer in beweging te krijgen. Weg van die laptop en PlayStation, naar buiten. Prachtig dit eigen initiatief van de kinderen om lekker buiten actief te zijn.

Maar helaas, de hut wordt opgeruimd. En als u soms dacht dat u daar bezwaar tegen kunt maken, er staat immers een telefoonnummer van de gemeente op de brief: 140344? Vergeet het maar, uw vraag wordt direct doorgestuurd naar de AVRI. In de ogen van de ambtenaren is de hut slechts afval.

Ik vraag me af, zijn deze mensen zelf geen kind geweest? Laat ze toch lekker timmeren. Over een paar maanden is de charme ervan af, misschien al eerder, als de winterse kou doorzet, en dan kan de hele hut zo de afvalberg op.

Gemeente Buren ruimt graag op.
Gemeente Buren ruimt graag op.
Advertenties

7 gedachtes over “Hutten bouwen mag niet in Buren

  1. Dit is op Margo Vonk's Blog herblogden reageerde:

    Meest gelezen blog. Dat is Het verhaal over de gemeente die een hutje in het buitengebied wil verwijderen. Een onderwerp dat aanspreekt, een groot aantal betrokkenen. En landelijke aandacht via krant en tv. Leuk om er dan zo uit te schieten. Het beklijft verder niet. Maar ik leer er wel van wat nodig is om gelezen te worden. Een onderwerp dat mensen raakt en daardoor ook willen delen via de sociale media.

    Overigens staat de hut er nog steeds. Niet te hoog. Een van de voorwaarden van de gemeente. Af en toe is het er een zooitje. Gelukkig wordt het ook wel weer eens opgeruimd. Fijn. Rommel is nergens voor nodig. Overigens zouden de kinderen best wat hulp kunnen gebruiken bij het bouwen. Het is nog steeds een tochtige vesting. Stel dat het nog echt winter wordt deze maanden, dan is het er niet echt warm.

  2. Het wordt hoogtijd dat gemeenten plaats voorzien voor zulke activiteiten.Het mag rommelig wezen maar weet dat hier heel veel op een speelse manier geleerd wordt en kinderen zijn buiten bezig en leren samenwerken en naar elkaar luisteren.Er wordt gemeten en vergeleken en een kind leert heel wat wiskundige begrippen..Begrijpen doe ik zo’n dingen zeker niet.Gelukkig heb ik hen geen brief moeten schrijven.

    1. De gemeente Buren heeft vorig jaar na alle commotie de hut toch gedoogd. Inmiddels zijn alle kinderen naar de middelbare school en ligt hun belangstelling weer even bij andere zaken. De rommel is nu weer opgeruimd. Ik hoop dat er binnenkort weer een nieuwe generatie aan het bouwen slaat!

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s