Het besluit is al genomen

De mening van de bouwers is duidelijk.  Bij de toegang naar de hut is een hek met tekst geplaatst.
De mening van de bouwers is duidelijk.
Bij de toegang naar de hut is een hek met tekst geplaatst.

Dankzij de nieuwe media is contact met overheidsinstanties een stuk laagdrempeliger geworden. Als ik mijn zorgen rond de hut Twitter, komt er zelfs een reactie op zondag van de Gemeente Buren.

@gemeenteburen:
@burengerucht Dank voor je bericht. We proberen hutten als het even kan juist altijd te laten staan. Over welke locatie hebben we het?

Mijn antwoord:
@gemeenteburen Fijn deze reactie! De hut op de verbindingsweg tussen de Aalsdijk en de Aalsdijkerstraat. Zie brief (bijgevoegd de aankondiging van de gemeente).

En even later komt er nog een antwoord van @gemeenteburen:
@burengerucht Dank. Er is kennelijk al een besluit genomen. Ik vraag morgen even naar de achtergrond ervan.

Ik vrees het ergste… Er is inderdaad al een besluit genomen. Maar door wie? Op grond waarvan?

Ik ben benieuwd wat er maandag voor nieuws komt. Van de gemeente en van de Burenaren/Burensen. Als we met zijn allen laten horen dat er ergere dingen zijn dan een (tijdelijke) hut in een openbare ruimte. Het is tenslotte ‘onze’ openbare ruimte. Komt de gemeente dan nog in beweging?

Advertenties

3 gedachtes over “Het besluit is al genomen

  1. De gemeente Buren reageert: Gemeente Buren laat hutten in principe juist staan: ‘We vinden het namelijk heel goed dat kinderen buiten spelen. De hut in Buren vinden we te hoog en daardoor gevaarlijk. Ook ligt er veel rommel omheen. Daarover gaan we met de kinderen in gesprek. We hebben er al een aantal gesproken en die begrepen wat we bedoelden. De jongens hoeven dus ook niet bang te zijn dat de hut morgen wordt weggehaald. We hebben dus goede hoop op een positieve afloop!’

  2. En dan blijkt ook wie het besluit neemt…. de politie. Waarschijnlijk wordt de hut toch afgebroken. Er komt wel een gesprek met kinderen en gemeente om te bedenken hoe het wel kan. Fijn dat dialoog ergens tot iets positiefs leidt. Nu de politie nog in het gesprek betrekken.

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s