Dat klinkt vast als muziek in de oren van menig ambtenaar. Op 12 en 19 januari exposeren ongeveer twintig kinderen hun werk in de Synagoge in Buren. Kinderen die schilderen, fotograferen of beeldhouwen en dat mogen laten zien in een echte expositieruimte.

De kinderen die bij mij aan het werk zijn, doen dat met groot enthousiasme. De kinderen mogen zelf weten wat ze schilderen, nadat ze een middagje rondlopen tussen de schapen van Sheepman. Het grappige is dat ze lang niet allemaal een schaap schilderen. Waarom zouden ze ook, er is nog zoveel meer moois te zien als je in Buren rondkijkt. Het zicht op de dijk en de ondergaande zon is inspirerend.

20131201-120746.jpg

Zo’n projectje kost trouwens wel iets. Het is heel fijn dat de Synagoge een potje heeft gereserveerd om materiaal, tijd van de kunstenaars, huur van de expositieruimte en straks de vernissage te bekostigen. In totaal zijn de kinderen er drie middagen mee bezig.

Buiten een beetje hutten bouwen kost helemaal niets. Kinderen zijn weken bezig met het verzamelen van afvalmateriaal om een droomplekje te bouwen. Ze gebruiken al hun creativiteit om van niets iets te maken. Ook een kunst. De enige kosten van dit project maakt de gemeente door het opruimen. Zou het mogelijk zijn een dealtje te sluiten? Nog lekker even genieten van de hut en straks de ouders de rommel zelf laten opruimen. Dan kost het de gemeenschap niets. Behalve misschien de ergernis van een enkele wandelaar en gemeenteambtenaar.