In de wei met de schapen is Daniek duidelijk op haar plek.  Ze rent mee en geniet van de uitleg van de Sheepman. Ze kijkt een beetje de kat uit de boom als iedereen aan tafel schetst wat ze willen schilderen. Daniek trekt haar eigen plan. Als ze schetst wat ze ziet, zijn het niet de schapen die ze vastlegt.

20140115-061718.jpg
Daniek schetst de luchtlagen achter de bomen.

20140115-061744.jpg
Daniek schildert de zonsondergang en begint met de bomen.

Daniek heeft in de wei de horizon met de populieren aan de andere kant van het water vastgelegd. Ze is niet de enige. Ze schrijft op een tweede schets ook op welke kleuren er allemaal te zien zijn. De zonsondergang kleurt de hemel in lagen. Daniek schrijft het bij haar schets. En dat maakt het een stuk makkelijker als ze begint met schilderen. Ook de strook met kleine wolkjes legt ze vast en schildert ze.
20140115-061938.jpg
Een zonnige zonsondergang.

De tweede keer schildert Daniek de bomen. Toch weer erg spannend. Groot, klein, licht donker? Ze worden lekker stakerig met veel donkere takken. Maar wel zo dat je de mooie zonsondergang nog goed kan zien. Op het laatst schildert ze nog een paar vogels.

Aquarel, olieverf, potlood, kinderen kunnen alles maken. Met wat ruimte en het juiste materiaal toveren ze een kunstwerk. Dit is een van de negen verhalen van het project gefinancierd door de Synagoge. 9 kinderen hebben schilderijen gemaakt geïnspireerd op een workshop bij Sheepman. Elk schilderij heeft zijn eigen verhaal. Een voor een worden ze hier gepubliceerd.