Isa schildert wat ze ziet als we in de wei bij de Sheepman zijn. Ze ziet de dijk. Met de populieren langs de weg aan de andere kant van de Korne. En het schapenhekje langs het wandelpad. Het is november. Om drie uur ’s middags kleurt de lucht al van de ondergaande zon. De bomen lijken er nog donkerder door.

De schapen hebben ook een diepe indruk gemaakt. Vooral als de hele kudde op je af komt rennen. Dat is best eng. Maar ze zijn heel lief en lopen niet over je heen. Wel heel dicht langs je met hun dikke vacht.

20140115-062410.jpg
Isa schetst donkere populieren op de Aalsdijk

Isa weet precies wat ze wil schilderen. Het liefst zou ze direct met de bomen beginnen. Maar dat is niet handig. Eerst de achtergrond. Met rood, blauw en geel mengt ze mooie kleuren om het gras en de lucht te schilderen. Het wordt een hele warme zonsondergang.

20140115-062446.jpg

En dan schildert Isa de bomen. Spannend. Hoe groot worden ze? Welke kleur? Natuurlijk gaat het precies goed. Ze worden heel mooi donker, net als bij de schets in de wei. Het hekje op het laatst. Dat staat voor de bomen. En er is nog wel wat ruimte in de lucht voor een paar vogels.

20140115-062512.jpg
Zo ziet Isa het landschap bij de Aalsdijk.

Aquarel, olieverf, potlood, kinderen kunnen alles maken. Met wat ruimte en het juiste materiaal toveren ze een kunstwerk. Dit is een van de negen verhalen van het project gefinancierd door de Synagoge. 9 kinderen hebben schilderijen gemaakt geïnspireerd op een workshop bij Sheepman. Elk schilderij heeft zijn eigen verhaal. Een voor een worden ze hier gepubliceerd.