Het eerste wat opvalt bij Joost is zijn fantasie. Als iedereen in de wei schetst wat hij wil gaan schilderen, tekent Joost ook wat er niet is, maar er wel kan zijn. Bergen, een kerk aan de horizon en een luchtballon.

20140115-063603.jpg
Er is zo veel meer dan je ziet.
20140115-063635.jpg
Een spannend landschap aan de Aalsdijk

Met rood, geel en blauw schildert Joost een prachtige warme horizon. Hij is zelf ook verbaasd over de hoeveelheid verschillende tinten rood je kunt mengen als je begint met de drie primaire kleuren. Na een middag schilderen staat er een spannende zonsondergang.

20140115-063659.jpg
Een rijtje bomen aan de horizon. Niet te groot.

Nog spannender is het wat Joost in zijn mooie landschap gaat schilderen. Wordt het iets van de schets in het weiland? Of worden het de populieren achter de dijk? Joost schildert drie bomen. ‘zijn ze niet te groot?’ Vraagt hij. Ik vind dat er nog wel een paar bomen bij kunnen. Dat doet hij. En verder niet veel meer dan een pad, een hek, wat water. Het landschap is mysterieus en dat is ook de naam van het schilderij in Joost zijn eigen taal.

20140115-063736.jpg
Het landschap van Joost.

Aquarel, olieverf, potlood, kinderen kunnen alles maken. Met wat ruimte en het juiste materiaal toveren ze een kunstwerk. Dit is een van de negen verhalen van het project gefinancierd door de Synagoge. 9 kinderen hebben schilderijen gemaakt geïnspireerd op een workshop bij Sheepman. Elk schilderij heeft zijn eigen verhaal. Een voor een worden ze hier gepubliceerd.