De eerste dag in de wei heeft Fabiënne het erg naar haar zin. De schapen maken indruk. Ze vind het niet moeilijk om een lievelingsschaap uit te kiezen. Shadow is het liefste schaap. Dat blijkt ook wel uit haar schets. Ze schetst schapen.

20140115-063253.jpg
Dit zijn de schapen van Sheepman volgens Fabiënne.

Het is niet verrassend als Fabiënne als eerste een schaap schildert. Het is wel onhandig, want de achtergrond moet nu een beetje om het schaap heen worden geschilderd. Natuurlijk is het niet echt een probleem. Ik stel voor om de ruime jas die de schapen dragen pas op het laatst te schilderen. Dan is het nu niet heel erg als ze een keer uitschiet met het schilderen van de luchten of het gras.

20140115-063327.jpg
Centraal staat Shadow.
Maar de lucht is ook belangrijk.

Na de eerste schildersessie lijkt het schilderij al bijna klaar. Toch heeft Fabiënne nog veel werk om het echt af te maken. Het gras krijgt meer kleur en diepte. Shadow krijgt een nieuw gezicht, het is ineens een echte schapenkop. En hij krijgt een mooie ruime jas aan. Het is niet makkelijk om de haren van de Drentse Heideschapen goed op het doek te zetten. Het lukt Fabiënne wel. Het resultaat is een schattig schaap tegen een mooie zonsondergang.

20140115-063411.jpg
Shadow staat mooi uitgetekend tegen de ondergaande zon

Aquarel, olieverf, potlood, kinderen kunnen alles maken. Met wat ruimte en het juiste materiaal toveren ze een kunstwerk. Dit is een van de negen verhalen van het project gefinancierd door de Synagoge. 9 kinderen hebben schilderijen gemaakt geïnspireerd op een workshop bij Sheepman. Elk schilderij heeft zijn eigen verhaal. Een voor een worden ze hier gepubliceerd.