Schilderijen in het stadhuis

Een deel van de kunstenaars in de Gelderlander
Een deel van de kunstenaars in de Gelderlander

Vijfentwintig kinderen hebben bij drie verschillende kunstenaars iets moois gemaakt. Een kunstwerk. Alle vijfentwintig zijn trots op hun werk en dat is terecht, het zijn prachtige, kleurrijke werken. De kinderen hebben van alle drie de kunstenaars geleerd om te kijken. Wat zie je? Wat wil je ermee?

In dit project laat de Synagoge in Buren kinderen (en ouders) met kunst kennis maken door ze aan het werk te zetten. De kunstenaars zelf vonden het natuurlijk ook erg leuk om met kinderen te werken. ‘Ze nemen alles letterlijk’. Dat is ook zo. Als ze luisteren, want dat is soms wel een probleem, dan slurpen ze op wat je ze vertelt en passen ze het zonder meer toe. Volgens mij kunnen kinderen alles, als er maar geen volwassenen in de buurt zijn die dat betwijfelen.

De expositie van de kinderen heeft twee zondagen in de Synagoge een recordaantal bezoekers getrokken. En nu hangen ze nog een paar weken in het stadhuis van Buren. Mocht u toevallig nodig uw rijbewijs of paspoort laten verlengen, dan zou ik dat volgende week doen.

De expositie is van 27 januari tot en met 14 februari. De betrokken kunstenaars zijn Gerard Akerboom, George Burggraaff en Margo Vonk.

Negen kinderen hebben bij mij geschilderd. Hier vind je het resultaat.

Advertenties

4 gedachtes over “Schilderijen in het stadhuis

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s