Meest gelezen blog. Dat is Het verhaal over de gemeente die een hutje in het buitengebied wil verwijderen. Een onderwerp dat aanspreekt, een groot aantal betrokkenen. En landelijke aandacht via krant en tv. Leuk om er dan zo uit te schieten. Het beklijft verder niet. Maar ik leer er wel van wat nodig is om gelezen te worden. Een onderwerp dat mensen raakt en daardoor ook willen delen via de sociale media.

Overigens staat de hut er nog steeds. Niet te hoog. Een van de voorwaarden van de gemeente. Af en toe is het er een zooitje. Gelukkig wordt het ook wel weer eens opgeruimd. Fijn. Rommel is nergens voor nodig. Overigens zouden de kinderen best wat hulp kunnen gebruiken bij het bouwen. Het is nog steeds een tochtige vesting. Stel dat het nog echt winter wordt deze maanden, dan is het er niet echt warm.

Margo Vonk's Blog

Een echte hut op een onzichtbaar plekje. Foto van Fotoburo De Toeren Een echte hut op een onzichtbaar plekje.
Foto van Fotoburo De Toeren

Hoe is het toch mogelijk dat in zo’n mooie, grote, groene gemeente hutten bouwen verboden is? Langs een van de mooie wandelpaden in Buren heeft de schooljeugd een hut gebouwd in een van de ‘geriefbosjes’.  Alleen wandelaars kunnen de hut zien. Trouwens, als je er oog voor hebt, want hij ligt niet direct aan het pad.

In de herfst zijn de kinderen met bouwen gestart en inmiddels is het een fraai bouwwerk. Misschien een beetje rommelig. Maar daar valt wat aan te doen. Helaas denkt de gemeente daar anders over. De hut wordt verwijderd, want er wordt ‘oneigenlijk gebruik gemaakt van de openbare ruimte.‘ Wat is dat toch voor een kortzichtig beleid? De hele wereld probeert kinderen meer in beweging te krijgen. Weg van die laptop en PlayStation, naar buiten. Prachtig dit eigen initiatief van…

View original post 108 woorden meer