Het is lente

Lente narcis
Alles is vroeg.
Te vroeg.

Pluk de dag. Dat is mijn motto. Niet dat ik dat altijd doe. Te weinig. Net als de meeste mensen. Als het mooi weer is, voel je je misschien wel gelukkiger. Maar echt genieten van elke dag komt er vaak niet van. Te druk. En wat geeft het? Morgen is er toch weer een dag?

Maar nu weet ik het weer. Dat er momenten zijn waar taal niet helpt, woorden geen betekenis hebben. Misschien alleen nog om het moment vast te houden. Om met verhalen te proberen de tijd terug te halen. Momenten waar je keel dik en je gemoed zwaar zijn, ondanks de stralende zon en de vogels die zingend genieten van de warmte.

En dan is er eigenlijk maar een oplossing. Alles stil zetten en weer heel langzaam opstarten. Zoeken naar wat van waarde is. Genieten van het moment. En hopen dat het lukt om terug te vinden waar het omdraait. Leren om weer te genieten. Carpe diem.

Advertenties

3 gedachtes over “Het is lente

  1. Ja Margo, is het niet verbazend hoe zo iets gebeurt, hoe al het mooie geen kleur meer heeft, althans dat je de kleur (even) niet kunt zien. Gelukkig is er dan ook weer het moment dat je je dat realiseert zodat je langzaam aan kunt gaan werken aan het terug brengen van de kleur. Beide ervaring zijn positief; beide ervaringen maken ons wie we zijn en maken ons weer een beetje sterker. Beide ervaringen doen ons ook steeds beseffen hoe goed alles kan zijn als we het maar willen (kunnen?) zien.
    Een groet
    Lianna

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s