Dus geen jus

Kennen jullie dat? Dat manlief naar huis belt om te vragen wat er ’s avonds te eten is? Er is zelfs een oude radio commercial over. Manlief belt en vraagt: ‘Wat eten we vanavond?’ Zijn vrouw antwoord: ‘kip papaya’, en hij antwoord, duidelijk teleurgesteld: ‘dus geen jus’. Beide zijn ondenkbaar in ons huishouden. Wij bellen elkaar niet over het eten. En we zullen nooit een potje gebruiken om de kip op te leuken.

Wat we wel doen, is overleggen over de boodschappen. Meestal kook ik met wat er in huis is. Of mijn partner. Dit keer hebben we niet veel in huis. De diepvries ligt vol met van alles, maar niets waar ik trek in heb. Partner lief gaat toch brood halen. Of ie ook spekkies mee wil nemen. Eten we spaghetti carbanera. Altijd lekker.

Als meneer thuiskomt, blijkt dat hij wel brood maar geen spek heeft gekocht. Oeps. Wat nu? Pasta zonder vlees. Hoe pakken we dit aan. Even kijken of er iets is dat het vlees kan vervangen. Kaas, noten… Er zijn champignons, spinazie en gedroogde tomaten. Het komt natuurlijk weer helemaal goed. Terwijl het water voor de pasta kookt is de saus klaar.

Zo zie je maar weer. Als je weinig middelen hebt, doe je meer je best om er iets moois van te maken. Zomaar een nieuw recept verzonnen.

Recept vegetarische pasta met spinazie en noten
Zet water op en een pan met wat olie. Bak champignons, een ui en eventueel wat knoflook glazig. Snijd ondertussen een bolletje mozzarella in grote brokken, gedroogde tomaten (even wellen in warm water) in dunne sliertjes en pel een stuk of tien walnoten. Rasp wat oude kaas.
Als de pasta in het kokende water gaat, kan de spinazie bij de groente. Zodra deze begint te slinken kunnen ook tomaten, noten en mozzarella toegevoegd worden. Pasta opscheppen, saus en geraspte kaas er boven op.

Topblogs

Advertenties

4 gedachtes over “Dus geen jus

  1. Keurig opgelost probleem en een prima recept. En, laten we eerlijk zijn, als het niet hebben van spek een probleem is terwijl de vriezer vol zit met lekkernijen, dan is het leven zo slecht nog niet.
    Liefs en Prettige Pasen!
    Lianna

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s