In de Boswerf in Zeist schilderen de kinderen kriebelbeestjes. Het is vakantie en het regent een beetje. Ideaal weer om naar het bos te gaan. Daar wordt je niet zo nat als gewoon buiten. En als je dan naar zo’n mooie plek als de Boswerf gaat, dan kun je er ook terecht als het harder regent. Vandaag kun je er schilderen. Ik heb alle spullen meegenomen om met de plaatselijke jeugd kriebelbeestjes te schilderen.

Plaatselijke jeugd? De kinderen kwamen overal vandaan. Kleinkinderen die bij oma logeren, kinderen op de camping en verdwaalde Rotterdammers die een paar keer per jaar speciaal hier naar toe komen met de kinderen. En verder twee journalisten, een fotograaf van de Telegraaf en een van de plaatselijke kabelkrant. Het is tenslotte niet voor niets vakantie.

Voor we gaan schilderen gaan we eerst op zoek naar kriebelbeestjes. Hoe zien die er eigenlijk uit? Er is een speciale plek op het terrein waar we ze zouden moeten kunnen vinden. Het lukt niet. In het slakkenhuis woont een slakje. In het speciale huis voor kriebelbeestjes zien we wel wat kleine torretjes, maar we krijgen ze niet gevangen om beter te bekijken in de speciale kijkpotjes. Pas als we een grote boomstronk omdraaien vinden we familie pissebed en een naaktslak. Gelukkig, want nu wordt er een uitgebreide fotoreportage gemaakt van kinderen met beestjes.

Nu we de beestjes gezien hebben, kunnen we aan de slag. De kinderen krijgen allemaal een plankje, verf en kwasten en schilderen de mooiste wezens. Sommige dieren zijn prachtig natuurgetrouw, andere zijn bijna feestelijk.

Het worden hele vrolijke kriebelbeestjes. Hier staan ze ook.
kever van Caroline

kever van Lieke

kever van tygo

Hieronder zijn de zusjes van Emilie, Caroline en Lieke aan de slag in de tweede ronde.

20140429-155621.jpg.