Op 31 mei is het de Dag van het Schaap. Zo heeft iedereen en alles wel een keer een dag. Deze dag is natuurlijk wel heel speciaal. Schapen worden in het zonnetje gezet. Tientallen schapenrassen laten zich van hun mooiste kant zien. En verder zie je ook wat er allemaal kan met schaap.
Je kunt er mee spelen – workshops met honden.
Je kunt ze eten – lunchen met schapenvlees.
Je kunt ze melken – kaas wordt gekeurd en jij proeft mee.
Je kunt ze scheren – je ziet hoe het moet en wat je met de wol allemaal kan maken.
Je kunt van ze houden – en dat leg je dan vast op een foto of in een schilderij.

En verder is er van alles dat met schapen te maken heeft. Er zijn bedrijven die schapenhokjes en schapenbrokjes verkopen. En mensen die vertellen waar je op moet letten als je ze voert of als ze ziek zijn. Je kunt er van alles leren over schapen en over schapen houden.

Het is het ideale dagje uit als je houdt van schapen en schapen-mensen. Zaterdag 31 mei de Dag van het Schaap op het hippische centrum, KNHS (De Beek 125, Ermelo). Er zijn trouwens ook heel veel geiten. Een hele hal vol met zes verschillende rassen en heel veel mensen die van geiten houden.

Op de website kun je zien wat er allemaal te doen is en je kunt je opgeven voor een aantal workshops. Ook als je zomaar komt aanwaaien op 31 mei is er genoeg te doen en mee te maken.

Er wordt veel gesponsored op de Dag van het Schaap. Dat schrijven we op deze bordjes.