Olijf staat direct weer op
Stilzitten is erg lastig. En stilliggen is nog lastiger.

Olga II vom Balkanhoff, dat is de sjieke naam van onze nieuwe huisgenoot. Op haar Poolse paspoort zie ik dat de naam Olga vaker voorkomt bij haar voorouders. Wij vinden het niets. De vorige eigenaren hielden het op ‘Ollie’. Ook dat vinden we helemaal niets. Alleen, ze luistert er wel naar. Wat doe je dan? Je gaat op zoek naar een naam met dezelfde klank.

Dolly, van Dolly Parton, wordt het niet. Teveel associaties met Dolly het transgene schaap. Polly vinden we gewoon niets. Snolly en Molly klinken te frivool. Jolly, lijkt op Joy. Dat zou goed passen bij deze altijd vrolijke dame. Toch bekt het niet. Wat een ramp. Ze woont al twee weken bij ons en we hebben nog steeds geen naam. Behalve de oude.

We vinden het echt lastig om een naam te kiezen. Tenslotte moet ze er nog een jaar of tien mee doen. En wij ook. Meestal hebben onze dieren een naam met een verhaal. Ommetje was een verbastering van de toen twee jarige Max van ‘Oma’s poesje’. Conchie (klinkt als Conchita) heette schelpje (Conga) en was hernoemd door de Spaanse dierenarts. Bombaaj was vernoemd naar een hond in Bombay (kinderboek). Monster en Red Bull zijn vernoemd naar puberdrankjes. Verder heten onze poezen meestal Poes…

De eerste weken komen veel vrienden ‘hondje’ kijken. We moeten ons helemaal beheersen om geen beschuit met muisjes in te slaan. Grapje. We zijn maar wat trots op onze hond. Ze is zo prachtig, gezellig, speels en helaas ook wat groot en lomp. Olivia van vier jaar wordt bijna ondersteboven gelopen als ze de bal wil weggooien. Voor ‘Ol’ is Olivia ook gewoon een hondje… Uiteindelijk is dat wel het moment voor een nieuwe variant op alle ‘Ollies’. Olivia is misschien wat sjiek, maar Olijf past bij ons en bij de hond.

We weten nu ook hoe we het doen. We roepen haar gewoon met ‘Ollie’ maar tegen iedereen zeggen we dat ze Olijf heet. Mooi toch?

 

Buiten speelgoed
Misschien snapt ze niet wat ik wil? Alles ligt klaar.