Geen nieuwjaarskaart. Dat dachten we nog voor kerst. En we zijn niet de enigen. Het lijkt wel of dit jaar iedereen de beste wensen electronisch deelt. Facebook staat vol met de groeten van Kerst, per e-mail krijgen we lieve berichtjes en het aantal kerstkaarten op de deurmat is echt veel kleiner dan vorig jaar.

Begin december uitte ik in mijn nieuwsbrief al een kerstwens en dat doe ik aan het eind van het jaar eigenlijk weer. De meeste lezers van de nieuwsbrief zijn familieleden en familie. Dus ik ben eigenlijk al klaar. Toch werkt het niet helemaal zo. Tenslotte sturen we normaal onze nieuwjaarswens altijd met het hele gezin. Ja, ook met de mannen. Ook al wonen ze niet meer thuis. Het zijn nog steeds onze mannen! Oké, ze zijn ook van zichzelf. En Max is een beetje van Linde.

Onze nieuwjaarskaart is vaak een compilatie van foto’s. Altijd leuk om van alle feestjes, etentjes en andere momenten van het voorbije jaar een collage te maken. Net zo origineel als het jaaroverzicht van Facebook, maar dan op papier. En dan doet Linde ook een beetje mee.

Dit jaar doen we het anders. Toch een kaart. Er is veel gebeurd dit jaar. Er zijn zoveel mensen die we iets liefs willen sturen. Geen foto’s, maar een schilderij. Wat er op komt, dat is nog de vraag. Voor jullie. Het is al af. Er staan wulpse dames op, wulpse mannen en veel champagne in de glazen. Nu nog even wachten tot ze klaar zijn en verstuurd kunnen worden. Als het een beetje meezit, wordt dat volgende week, in het nieuwe jaar. Net als altijd!

Nog even wachten dus. Misschien lijkt ie een beetje op die van twee jaar terug.

IMG_0504.JPG Kerstengel