Het gaat vaak vanzelf. Twee meiden (meisjes) verzinnen wat ze willen schilderen. Ze zijn van alles van plan. Kamelen, paarden, een alien eenhoorn (let op de alliteratie). Ze schetsen van alles.

En ook nog een reuzenoog en een prinses.

Achtergrond eerst

Als de meiden beginnen met verf, starten we met de achtergrond. Ze mogen zelf weten welke kleuren ze gebruiken. Ik geef ze rood, geel, blauw en wit. De enige voorwaarde die ik stel is dat ze de kleuren mengen op het doek.

We hebben slechts een kwartiertje. Hard werken dus!

Rood met geel.


Blauw met wit.

Dan het echte werk

Het is zaterdag, er moet ook nog van alles. Terwijl de doeken drogen, gaan we naar dansles, brengen we zoonlief naar de trein en doen we boodschappen. In de auto kunnen we nog mooi filosoferen over de schilderijen.

Je raadt het vast al, de definitieve keuze wordt toch het oog. En iets met verliefd. Maar daar blijft het niet bij. We hebben de hele middag, dus we schilderen gewoon door. Nu ze ontdekt hebben hoe leuk het is om de kleuren op het doek te mengen, proberen ze alle kleuren uit. Olivia maakt zelfs een ‘proeflapje’ voor mij. Dan kan ik tijdens de lessen laten zien welke kleuren je zelf kunt maken.

Allemaal gemengd op het doek. Zwart met geel wordt olijfgroen.

 

Een oog. Met wimpers. Van de juf mocht er geen wenkbrauw bij.


Een bijna kus. De rode lippen van de man maakt ze zelf wat lichter.


Het kan niet verkeerd

Als er een keer iets mis gaat, dan is dat met schilderen niet erg. Meestal maakt het je schilderij leuker. Desnoods poets je het weg (voorzichtig met een schone, vochtige kwast en een droog doekje) of schilder je er overheen. Camille lukt het zelfs de te zwarte strepen weer te laten verdwijnen.

Ik vind de schilderijen allemaal mooi, maar de selfies springen er uit.

Trots op haar zelfportret: deze lijkt het meest.

Prinsesje. Helemaal zelf gemaakt. Behalve het oogwit – dat heeft de juf geschilderd.

 

Ook schilderen bij Huiswerk Buren? Dat kan! Kijk op de site en neem contact op.
Mijn gegevens vind je hier.