Het is soms wel heel gemakkelijk om een titel van een schilderij te bedenken. Eveline schildert een schaap. Het lijkt wel een beetje op het schaap Veronica  van Annie M. G. Schmidt. Het is geel en rood, maar vooral het oor is heel erg groot.

Schapen schilderen

Op de Knit & Knot beurs zijn niet zo heel veel kinderen. Maar de weinigen die er zijn, komen langs om te schilderen. Krijn is nog wat klein en geniet vooral van het maken van grote halen op het doek. Hij ontdekt dat hij zelf paars en grijs kan maken. Inderdaad, alle kleuren maak jezelf. En als je lang genoeg alles door elkaar veegt, wordt het van zelf  bruin of grijs…

 

Archetypen schilderen

Hoe ziet een schaap er uit? Natuurlijk denk je dan het eerst aan een schapenwolkje. Dat is het voorbeeld dat ik al jaren gebruik als ik schilder op fairs. Het is de inspiratiebron van het schaapje van Knit&Knot. Echt waar! 

Vandaag vroeg iemand mij of ik het zelf verzonnen heb omdat er zoveel bedrijven met wol een vergelijkbaar logo hebben. Natuurlijk heb ik het zelf verzonnen. Zo moeilijk is het niet. Kijk naar een schaap en dan teken je een wolkje. Mits het schaap niet geschoren is… Niet zo gek dat meer mensen hetzelfde beeld creëeren.

 
  

Het voorbeeld helpt altijd. Jeppe weet niet goed wat hij zal schilderen, maar na een half blik op het voorbeeld wordt het een schaap. Er is nog wat ruimte over, dus na een tip krijgt het schaap een lam. Jeppe mengt de kleuren op het doek. Blauw is duidelijk favoriet.

Mengen op het doek

Sophie schildert de blauwe lucht op het doek. Blauwe stipjes mengen met wit. Pas dan krijg  je mooie luchten. Ze geniet er echt van. Het wordt geen schaap. Otje, de rode poes, is niet meer. Maar wel nog steeds haar liefste dier. En zo komt Annie vandaag zomaar twee keer langs vandaag.

  

Het was weer een heerlijke Knit&Knot dag. Zoveel mensen die plezier beleven met wol. Haken, breien, spinnen, vilten en nog veel meer er om heen.