34FDFE11-80CE-4A09-B10C-6DCC2D105BEAHet is rokjesdag vandaag! Een heerlijk zonnetje wekt ons na een bijzonder korte nacht. Er moet geklust worden én ik ga een dagje uit. Zo voelt het tenminste na anderhalve week bankhangen. Eindelijk weer een keer alleen op pad en Buren uit.

Vandaag heb ik een boekending. Dit wordt een blogje met vervolg, want ik wil natuurlijk ook delen wat ik vanmiddag leer van andere schrijvers en uitgevers.

Feestje

Vannacht waren we laat thuis. Gisteren een feest in Utecht. Ja, inderdaad, ook buiten Buren. Maar op het feest waren heeeel veeeeel Burenaren dus dat telt niet echt. Grapje. Het was inderdaad ook buiten Buren. We wilden persé met de auto. Op vrijdagavond parkeren in het centrum is best een dingetje. Uiteindelijk stonden we in een garage op 15 minuten lopen. En dat was vooral fijn op de terugweg. Konden we nog mooi iets te snacken kopen onderweg.

Het feest was superleuk. De jarige vierde zijn vijftigste verjaardag  met vrienden uit elke fase van zijn leven. 17 jaar Buren was er ook met een mooie vertegenwoordiging. Lekker bij kunnen kletsen in Utrecht. Overigens niet binnen. De disco stond vol aan dus een gesprek kon alleen als je ongeveer in elkaar stond. Ik zat vooral buiten op het terras. Met deze temperaturen en een verwarmd kussentje is dat wel zo aangenaam.

Ook leuk is dat de twee dochters en hun vrienden – inclusief een aantal uit Buren – er waren. Wat wordt het allemaal groot of wordt ik oud?

Opstarten

Geen rustige start van de dag. De aannemer komt vroeg, dus wij moeten op tijd op. Krap vijf uurtjes geslapen. Ik ben heel benieuwd hoe mijn hoofd zich houdt onder dit regiem. Natuurlijk ontsnapt Olijf tijdens het heen en weer lopen met het bouwmateriaal. Wij zijn nog te slaperig om haar en het tuinhek in de gaten te houden. Gelukkig is ze tot onze grote verbazing ook weer heel snel terug. Nog geen ontbijt gehad?!

Voor ik op pad ga, moeten de boodschappen binnen zijn. En mag ik koffie zetten voor de bouwers. Met mijn volle beker koffie rijd ik naar het station. Met dit heerlijke lente zonnetje is reizen alleen maar leuk.

Trein

Nu eerst maar even genieten van de rust in de trein. Het is niet druk. De meeste mensen gaan een dagje uit, iedereen is vrolijk. Achter me het vrolijke gerebbel van twee kinderen die met opa en oma op reis zijn. En iedereen die alleen reist zit in zijn telefoon. Net als ik.

Tot later.