Nooit gedacht dat een val op je neus er toe leidt dat je zomaar twee weken op de bank belandt. Een geluk bij een ongeluk? Even pas op de plaats maken en tot rust komen. Als ik het zie als een verplichte vakantie kan ik er wel een beetje van genieten. Natuurlijk neem ik me voor om echt rustig aan te doen. De pc gaat uit. Ik lees een boek. Of twee. Ik kijk een serie. Nee, geen hele. Na een aflevering heb ik wel weer genoeg prikkels.

De eerste twee weken vliegen om. Blijkbaar is het echt nodig om even niets te doen. Maar nu ben ik al weer twee weken verder. Het is heerlijk om er weer op uit te gaan. Ik maak leuke dingen mee. Ik doe weer van alles. Niet tegelijk. Alleen het lukt me maar niet om met al die nieuwe indrukken ook iets te doen. Er liggen stapels onderwerpen voor nieuwe verhalen. Het zijn technische verhalen, bijvoorbeeld over Q-koorts en de AVG. Er komt echter geen letter op papier. Blijkbaar doe ik meer dan ik aan kan, want ergens halverwege de middag ben ik op en duik ik op de bank. Of ligt ie gewoon te lekker?

Warhoofd

Het gaat toch echt niet zoals ik wil. Er is heel veel onrust in mijn hoofd. Nu heb ik daar wel vaker last van. Ik wil graag veel doen en liefst allemaal tegelijkertijd. Dat is normaal al niet zo handig, maar nu onmogelijk. Ik maak dus braaf lijstjes. Hele lange lijstjes met sterretjes en rondjes om aan te geven wat echt moet en wat nog even kan wachten. En wat doe ik met die lijstjes? Ik verzamel ze. Geen losse briefjes meer, maar alles braaf in mijn agenda. Zodra er iets langskomt, e-mail, telefoontje, alles wordt netjes opgeschreven. En aan het eind van de dag zijn er weer meer opdrachten en is het lijstje langer dan ’s morgens.

Wie het hardst roept

’s Morgens begin ik met dat wat het meeste haast heeft. Tenminste, dat ben ik van plan. Maar er gebeurt van alles tussendoor. Het is zo gemakkelijk om me af te leiden. Tenslotte moet de hond ook worden uitgelaten, de kippen van de buren eten, wordt er gebeld, komt er iemand langs… Allemaal reuze gezellig.

Wat in ieder geval moet is een nieuwsbrief van de Dag van het Schaap op de post. Dat is dan ook wel een dankbare klus. Jacques Engelen, redacteur van Het Schaap schrijft de tekst en ik zorg dat hij bij onze lezers komt. En bijna 50% van onze lezers lezen de nieuwsbrief ook. In ieder geval een klusje af vandaag!

Naar buiten

Voor de rest kruip ik maar weer achter mijn pc om mailtjes te beantwoorden. En afvinken op het lijstje. Ook probeer ik dit stukje te schrijven. Niet te veel. Niet te zwaar. Morgen is er weer een dag. Niet zomaar een dag maar Koningsdag. Dat betekent dat er niets moet, behalve feesten en schilderen.

Voor nu is het wel even klaar. Het wordt tijd om lekker naar buiten te gaan. De hond wil wel, en ik ook!img_0613