Hulp vragen is niet gemakkelijk. Gek eigenlijk, want iemand anders helpen is het fijnste wat er is. Delen uit overdaad vind ik het. Als iemand ziek is, help je met zorgen. Kook je een keer extra of help je op een andere manier.

Maar nu ik zelf vastloop, vind ik het echt lastig om hulp te vragen. Maar ik moet wel, want ik krijg anders echt niet alles voor elkaar wat ik van plan ben. Oja, mijn plannen heb ik natuurlijk al naar beneden bijgesteld. Maar dan nog. Op 9 juni is De dag van het Schaap in Ermelo. Die dag moet ik van alles regelen. Daarnaast heb ik er een stand en ik doe een workshop. Vroeger draaide ik er mijn hand niet voor om. Nu beperk ik me tot twee regeldingen en nog zie ik er als een berg tegen op. En dat is niet de bedoeling, want de Dag van het Schaap is echt een feest voor mensen die van schapen houden. En daar ben ik er één van!

In mijn nieuwsbrief vraag ik om hulp. Binnen één uur melden drie mensen zich om me te helpen. Dat is fijn! Het is nog een week dus ik denk dat het vast allemaal goed komt.

Overigens wel weer genoten van mijn avondje modeltekenen. Ik had de verkeerde materialen mee, maar kon gelukkig een zachte houtskool lenen. Daar lukte het weer wonderwel om het model vast te leggen.