Gewoon te gemakkelijk. Je gaat op pad, zorgt dat je het adres hebt en tikt het in op je mobiel. Google wijst je de weg.

Was het maar zo simpel. Je moet namelijk wel alle aanwijzingen snappen. En verbinding hebben. En, ja wat kan er nog meer mis gaan?

Dwalen door het Haagse

Gisteren hadden we een feestje in een strandtent. Dat is dus aan het strand. Daar kun je met de auto niet komen. We wilden een beetje op tijd zijn. Het is een feestje met onze Leidse vrienden. Die zien we veel te weinig. De meesten wonen in de buurt en bridgen. Wij bridgen niet en we wonen niet in de buurt. Grapje. Natuurlijk zouden we ze gewoon vaker kunnen zien. Één stel woont in Groningen en hun lukt het ook.

Maar goed, nu gaan we op pad om iedereen weer te zien en lekker bij te praten. Super zin in. Cadeautje is simpel dit keer. We maken met zijn allen een filmpje. Iedereen maakt een stukje en dat wordt allemaal aan elkaar gemonteerd.

Een van onze vriendinnen gaat vier (!) jaar naar het buitenland. Fantastisch natuurlijk. Ze heeft vaker in Verweggistan gewerkt en zal zich zeker gaan redden. Maar haar Hollandse vrienden gaat ze wel missen. Dankzij het filmpje kan ze af en toe zwelgen in heimwee.

En voor dat heimwee-deel hebben wij ook een cadeautje mee. Drie plakken (rood, wit, blauw) chocolade. Kan ze haar verdriet weg eten.

Op weg naar de strandtent reden we wat extra rondjes in Den Haag. Toch een afslag te vroeg. Rondje Wassenaar. En dan te bedenken dat ik hier ooit werkte. Ik reed overal zo naar toe. Maar ja, toen had je nog geen Google maps. Dan keek je eerst op de kaart voor je op pad ging. Afijn, na een enorme zwerftocht zouden we er moeten zijn. Manlief kon het niet geloven en stopte enigszins wanhopig midden op de weg. En toen…

Juist. Daar stonden vier van onze vrienden te kijken hoe ze het Duin moesten doorkruisen op weg naar de strandtent. We waren gewoon op de goede plek. Nog wel even zoeken naar een parkeerplekkie, maar deel 1 was gelukt.

De rest is snel verteld. De wandeling door het Duin bleek gemakkelijk. Gewoon naar de zee. Langs de zee naar de strandtent met de meeste mensen buiten. Het feestje was super. Heerlijke mensen – eten en muziek helemaal perfect. En natuurlijk smaakt dit naar meer. Binnenkort gaan we kamperen met zijn allen. Gewoon in Nederland. Ieder in zijn eigen tentje en lekker lang genieten van elkaars gezelschap bij een vuurtje.

Filmpje

Nieuwsgierig naar ons filmpje? We kunnen natuurlijk alleen ons eigen stukje delen. Heerlijk Hollands: molen en klompen.