Soms is het verhaal er wel, maar laat de titel op zich wachten. Ken je dat?
Eigenlijk heb ik dat niet vaak. Mijn hoofd zit vol met verhalen. Allerlei verhalen. Verhalen die wachten om geschreven te worden – naar Renate Dorrestein -. Zodra ik begin met schrijven, vliegen de titels om me heen. Niet dat ze allemaal geschikt zijn. Een titel heeft meerdere doelen en lang niet elke leuke zin of leuk woord voldoet aan al deze doelen. Één woord kan ook – soms heeft een verhaal aan één woord genoeg als trekker, uithangbord en ‘uitlegger’. Ik vind het belangrijk dat de titel als vlag de lading dekt. Dus dat je al lezend begrijpt waarom juist is gekozen voor die ene titel.

Afijn. Veel woorden om te vertellen dat ik nu op zoek ben naar een titel, maar hem niet kan vinden. Ik schrijf een verhaal over een jongetje dat zijn pap niet lust. Jasper heet het jongetje. Het verhaal speelt op de Zorgboerderij de Witte Schuur. Als Jasper bij alle dieren van de Witte Schuur langs gaat om te kijken wat zij eten, dan ziet hij nog veel meer eten dat hij niet lust. Gaat hij dan misschien zijn pap toch lekker vinden? Nee, dat lukt pas als alle dieren hem iets lekkers komen brengen. Elk dier geeft hem iets dat hij zeker lust: druiven, aalbessen, aardbeien. En pap met fruit, dat lust Jasper wel!

Een simpel verhaal waar de illustraties van de kunstenaars van de Witte Schuur mooi tot hun recht komen. Maar ja. Ik heb wel een titel nodig om het verhaal af te kunnen schrijven.

Wie kan mij helpen?

Dit wordt het tweede boek van de Witte Schuur. Het eerste boek is:

De Gelaarsde Kat op de Witte Schuur

Dit boek is te koop in de boerderijwinkel én op Bol. Op de boerderij is het eerste boek te koop.