Oubollig

Al jaren vragen mensen mij naar de oorsprong van de naam van mijn atelier. Atelier Huiswerk Buren is niet echt voor de hand liggend voor een schildersatelier. Nou en?
Pas als een lieve vriendin me wijst op de unieke plek waar ik woon: een driehonderdjaar oude stadsboerderij met knusse ommuurde tuin en vraagt waarom ik dat niet gebruik voor de promotie van mijn bedrijf begint me iets te dagen. Ik woon in de mooiste stad van de Betuwe: Buren. Ik heb een zonnig atelier en een tuin met genoeg ruimte voor grotere groepen. Pluspunten om mijn atelier te promoten. Maar hoe zet ik dit in de etalage? Blijkbaar niet door mijn naam: Atelier Huiswerk Buren. Dat klinkt vooral stoffig en doet denken aan schoolwerk in plaats van kunst.

Atelier in Buren

Dus ben ik op zoek naar een nieuwe naam. Maar hoe vind ik die? Het is veel gemakkelijker om namen af te kraken dan om ze te verzinnen. Ik wil graag iets spannends. Iets dat mensen nieuwsgierig maakt. En iets dat gaat over alles wat ik doe. Dat is niet zo veel hoor. Vind ik.
Schilderen, schrijven en vilten.
Dat doe ik in opdracht of ik geef les. Privéles, workshops en demonstraties.

Dat moet toch te vangen zijn in één naam? De nieuwe naam wordt in ieder geval iets simpels. En iets dat inderdaad nieuwsgierig maakt. Hebben jullie ideeën?

 

huisje

Oorsprong naam

Waar komt de naam Atelier Huiswerk Buren vandaan? Tsja. Ik ben mijn hele leven al schilder. En ook taal is van jongs af aan een bron van inspiratie. Maar dat deed ik altijd naast mijn werk. Werk op kantoor. Niet thuis. Vat je hem? Omdat ik schilderen een serieuze hobby vond, noemde ik het huiswerk.

Een leuke bijkomstigheid was dat onze oudste zoon een prachtig huis tekende toen hij vier was. Een echt huis met een puntdak, ramen, een deur en rook uit de schoorsteen. Het perfecte logo voor mijn Atelier Huiswerk Buren. Maar binnenkort afgedankt…